. 10 reistips voordat u een cruise gaat maken | Carias Zorg op Zee

10 tips voor cruisen met zorgbehoefte

Wilt u voor het eerst een cruise maken en hebt u een speciale zorgbehoefte? In deze blog leest u meer over de voordelen van cruisen en waarom cruisen een prachtige manier van reizen is, ook voor mensen met een speciale zorgbehoefte!

Het plannen van een cruise kan even duren, mede doordat er door Dock C veel zorg aan uw persoonlijke wensen en mogelijkheden wordt besteed. Toch zijn er een paar dingen waar u op moet letten bij het boeken van een cruise. Dit zijn onze belangrijkste tips.

 

1. Boek via een specialist

Als u een boeking maakt bij een cruisespecialist ontvangt u de beste informatie, gericht op uw specifieke zorgbehoefte.

2. Plan vroeg: wie het eerst komt, wie het eerst maalt

Of, in dit geval, wie de beste cruise, de beste hutligging en gewenste categorie kan reserveren. Houd in gedachten dat voor veel cruises en bestemmingen de vakantieperiode en feestdagen hoogseizoen is. Bent u van plan een cruise te maken, dan kunt u het beste op tijd boeken zodat u er zeker van bent dat uw droomvakantie nog beschikbaar is. Hebt u een rolstoeltoegankelijke hut nodig? Dan is het goed om te weten dat er op cruiseschepen slechts een beperkt aantal van deze hutten beschikbaar zijn.

3. Doe onderzoek en kies uw bestemming zorgvuldig

Als u uw cruise en aanleghavens uitzoekt, moet u er rekening mee houden dat de ene haven geschikter is voor mensen met een zorgbehoefte dan een andere haven.  Er zijn havens waar het schip niet aan de kade kan liggen, maar waar het cruiseschip voor de kust voor anker gaat. In dat geval worden passagiers in een kleinere boot vanaf het cruiseschip naar het vasteland vervoerd (tenderen). Voor meer informatie over tenderhavens neem contact op met Dock C Cruisepartners.

4. Bel van tevoren

Hebt u een cruise of bestemming uitgezocht? Informeer dan tijdig naar de beschikbaarheid en naar de aanwezigheid van hutten met uitsluitend een douche (in plaats van een douche in het bad) of naar de beschikbaarheid van hutten die volledig rolstoeltoegankelijk zijn.  Informeer ook of er tenderhavens in de cruise zijn opgenomen. Geef tijdig aan of u speciale apparatuur meeneemt of nodig hebt tijdens uw cruise. Allemaal onderdelen die van belang zijn bij een goede voorbereiding van uw cruise!

5. Wat inpakken?

Maak op tijd een inpaklijst en neem deze nog eens door. Welke medicijnen moet u meenemen? Moet u extra batterijen of laders meenemen voor de apparatuur die u meeneemt? Hebt u hulp nodig met uw bagage en/of apparatuur zodra u aankomt in de haven? Allemaal zaken waaraan u moet denken als u gaat inpakken voor uw reis.

6. Medisch paspoort, noodinformatie en contactgegevens

Neemt u medicatie mee op uw cruise? Dan is het een goed idee om een medisch paspoort mee te nemen met daarop het overzicht van al uw medicijnen (verkrijgbaar bij de apotheek). Neem ook een de gegevens mee van contactpersonen en instanties die we in noodsituaties kunnen benaderen, zoals uw arts of een familielid.  Houd deze informatie bij u in uw handbagage bij uw andere, belangrijke documenten (tickets, paspoort, enz.).

7. Reis (indien mogelijk) met een vriend of familielid

Het is niet alleen prettiger om samen met een vriend of familielid te reizen, het is ook veiliger. Dit geldt voor iedereen die op reis gaat in het buitenland. U zult fantastische ervaringen opdoen tijdens uw cruise … deel deze beleving!

8. Check zo vroeg mogelijk in

Als u beperkt mobiel bent, check dan zo vroeg mogelijk in bij de inschepingshaven.  Probeer om de menigte voor te zijn. Van tevoren is niet bekend hoe lang de incheckprocedure in beslag zal nemen.  Door zo vroeg mogelijk aan boord te gaan, kunt u bovendien optimaal genieten van uw tijd aan boord!

9. Huur apparatuur om uw cruise zo comfortabel mogelijk te maken

Of u nu uw eigen speciale apparatuur meeneemt of deze voor vertrek huurt, het is een goed idee om op tijd regelingen te treffen om een rolstoel,  scootmobiel, zuurstofapparatuur etc. te huren en mee te nemen aan boord. Het is fijn om te weten dat u de juiste apparatuur die u mogelijk nodig hebt bij de hand te hebben. Zo kunt u nog beter genieten van uw reis!

10. Geniet! Dit is uw vakantie … maak er een mooie reis van!

Cruisen is een prachtige manier van reizen om in een relatief kort tijdsbestek diverse bestemmingen te ontdekken, zonder het gedoe van vliegen of het regelen van vervoer. Zowel aan boord als in de verschillende havens zult u fantastische ervaringen opdoen. Carias Zorg op Zee heeft al veel ervaring opgedaan bij het verzorgen van zorgcruises en adviseren u graag. Wij wensen u alvast veel cruiseplezier!

 

 

 

Specialist in aangepaste cruisevakanties

Individuele toegankelijke reizen, begeleide zorg- of groepsreizen.

Neem voor reserveringen contact met ons op.

 

Op de hoogte blijven

Ontvang regelmatig informatie, nieuws en updates betreft onze cruisevakanties.

Op de hoogte blijven van onze cruisedeals?

Laat uw e-mailadres achter en ontvang als eerst de laatste nieuwtjes, cruises met dialyse en onze zorgcruises.

* verplicht veld
Aanhef *
Interesse
Akkoordgeving

Hartelijk dank, u bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest