10 Tips

Overweegt u uw eerste cruise en heeft u een speciale zorgbehoefte? Twijfelt u nog steeds over uw uiteindelijke beslissing? Lees meer over de voordelen van het cruisen en waarom,  ook voor mensen met speciale zorgbehoefte, cruisen een prachtige manier om te reizen is .

Het plannen van een cruise kan even duren, mede omdat er door Dock C veel zorg aan uw wensen en mogelijkheden wordt besteed, maar er zijn een paar dingen die u in gedachten kunt houden gedurende deze planning. Hieronder vindt u enkele van onze belangrijkste tips.

1. Boek via een specialist.

Indien u een boeking maakt bij een cruisespecialist, ontvangt u de beste informatie, gericht op uw eigen specifieke zorgbehoefte.

2. Plan vroeg: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Of, in dit geval, wie de beste cruise, de beste hutligging en gewenste categorie kan reserveren. Houd in gedachten dat voor veel cruises en voor veel landen de vakantieperiode en feestdagen het hoogseizoen is. Dus als u van plan bent uw volgende vakantie met een cruise mee te gaan, kunt u het beste tijdig boeken om zo ervoor te zorgen dat uw vakantie van uw dromen ook daadwerkelijk voor u beschikbaar is. Bovendien, als u een rolstoeltoegankelijke hut nodig heeft, is het goed te weten dat cruise schepen slechts een beperkt aantal van deze hutten beschikbaar hebben.

3. Doe onderzoek en kies uw bestemming zorgvuldig.

Als u uw cruise en aanleghavens aan het uitzoeken bent, dan dient u er rekening mee te houden dat de ene haven beter gefaciliteerd is voor mensen met een zorgbehoefte dan een andere haven.  Er zijn havens waarbij het schip niet aan de kade kan komen te liggen, maar waar het cruiseschip voor anker gaat. De passagiers worden in zo’n situatie met een kleinere boot van het cruiseschip naar het vaste land vervoerd (tenderen).  Hier ziet  u een lijst van havens waar veelal gebruik gemaakt wordt van tenderbootjes.

4. Bel van tevoren.

Zodra u een cruise of bestemming heeft uitgezocht informeer dan tijdig naar de beschikbaarheid. Informeer naar de mogelijkheden van hutten met uitsluitend een douche (in plaats van een douche in het bad) of naar de beschikbaarheid van hutten die volledig rolstoeltoegankelijk zijn.  Informeer ook of er tenderhavens in de cruise zijn opgenomen. Geef tijdig aan of u speciale apparatuur meeneemt of nodig heeft tijdens uw cruise. Allemaal onderdelen die van belang zijn bij een goede voorbereiding van uw cruise.

5. Overweeg zorgvuldig wat u moet inpakken.

Maak tijdig een lijst en neem deze nog eens door. Welke medicijnen moet u meenemen? Moet u extra batterijen of laders meenemen voor de apparatuur, die u meeneemt.  Heeft u hulp nodig met uw bagage en/of apparatuur zodra u aankomt in de haven? Dit zijn allemaal zaken die u in gedachten moet houden wanneer u gaat inpakken voor uw reis.

6.Neem uw medisch paspoort / nood-informatie en contactgegevens mee.

Als u medicatie meeneemt op uw cruise, is het een goed idee om een medisch paspoort mee te nemen met daarop het overzicht van al uw medicijnen. Maar neem ook een overzicht mee van contactgegevens die in noodsituaties benaderd kunnen worden, zoals uw arts of een familielid.  Houd deze gegevens bij u in uw handbagage bij uw andere, belangrijke documenten (tickets, paspoort, enz.).

7. Reis (indien mogelijk) samen met  een vriend of familielid.

Het is niet alleen prettiger om samen met een vriend of familielid te reizen, het is ook veiliger. Dit geldt voor iedereen die op reis gaat in het buitenland. U zult een fantastische ervaring beleven op uw cruise … deel deze beleving!

8. Check zo vroeg mogelijk in.

Als u een beperkte mobiliteit heeft, check dan bij de inschepingshaven zo vroeg mogelijk in.  Probeer om de menigte voor te zijn. Van te voren is niet bekend hoe lang de incheckprocedure in beslag zal nemen.  Bovendien, door zo vroeg mogelijk aan boord te gaan, kunt u optimaal genieten van uw tijd aan boord.

9. Huur apparatuur om uw cruise zo comfortabel mogelijk te maken.

Of u nu uw eigen speciale apparatuur meeneemt of deze voor vertrek huurt, het  is een goed idee om tijdig regelingen te treffen om een rolstoel,  scootmobiel, zuurstofapparatuur,etc. te huren en mee te nemen aan boord. Gemak en de mogelijkheid om de apparatuur, die u nodig hebt bij de hand te hebben,  zijn twee ingrediënten voor een geweldige reis.

10. Geniet! Dit is uw vakantie … maak er een mooie reis van!

Cruisen is een prachtige manier van reizen om in een relatief kort tijdsbestek een verscheidenheid aan bestemmingen te zien, zonder het gedoe van vliegen of het regelen van het vervoer over land. Zowel aan boord als in de verschillende havens zult u fantastische ervaringen opdoen. We weten zeker dat u een aantal mooie herinneringen zult overhouden. Dock C adviseert u graag, wij hebben al veel ervaring opgedaan bij het verzorgen van cruises voor andere passagiers met een zorgbehoefte of mobiliteitsbeperking. Wij wensen u veel plezier!

 

Specialist in aangepaste cruisevakanties

Individuele reizen, begeleide zorg of dialysecruises en groepsreizen.

Neem voor reserveringen contact met ons op.

Op de hoogte blijven

Ontvang regelmatig informatie, nieuws en updates betreft onze cruisevakanties.

Op de hoogte blijven van onze cruisedeals?

Laat uw e-mailadres achter en ontvang als eerst de laatste nieuwtjes, cruises met dialyse en onze zorgcruises.

* verplicht veld
Aanhef *
Interesse
Akkoordgeving

Hartelijk dank, u bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest