Dialysecruise gezondheidsprotocollen COVID-19

Protocollen tijdens de dialysecruise

Uw gezondheid staat voorop. Wij informeren hieronder over de belangrijkste gezondheidsmaatregelen aan boord. Wij willen u erop wijzen dat onderstaande maatregelen onder voorbehoud zijn van wijzigingen vanuit de rederij. 

Maatregelen dialyse-unit


In de dialyse-unit aan boord staan twee dialysestoelen. Deze twee stoelen worden van elkaar gescheiden door middel van een scherm.  Uiteraard dragen de dialyseverpleegkundigen beschermende kleding.

Vaccinatie

Gasten aan boord van de Holland America Line moeten volledig gevaccineerd zijn. Dit betekent dat u minimaal 14 dagen voor het begin van de cruise de laatste doses van het vaccin heeft gehad. De volgende vaccinaties worden geaccepteerd: Pfizer (2 doses), Moderna (2 doses), Janssen (1 doses), AstraZeneca (2 doses). Wanneer u COVID-19 heeft doorgemaakt en daarna een vaccinatie heeft ontvangen wordt dit ook geaccepteerd (in Europa). De crew aan boord is volledig gevaccineerd.

Vaccinatiebewijs
Bij inscheping zult u uw vaccinatiebewijs moeten laten zien. Dit kan doormiddel van de digitale COVID-19 QR code (de QR-code moet wel op ‘internationaal’ staan). Hierbij is ook een legitimatiebewijs verplicht. 

Testen

Naast een vaccinatiebewijs is het ook vereist om u zich te laten testen op COVID-19. De test moet binnen 2 dagen voor vertrek gedaan worden, dit mag een PCR-test óf een antigeentest zijn. Als u 90 dagen voor uw cruise zelf COVID-19 heeft doorgemaakt is de kans groot dat u positief test. Daarom is het hierbij mogelijk om in plaats van te testen een herstelbewijs te laten zien, samen met de uitslag van de test die gedaan is binnen de 90 dagen. 

Mondmaskers

Alle gasten zijn verplicht om een mondmasker te dragen in liften, openbare ruimtes, winkels en casino, behalve wanneer u gaat eten of drinken. Ook tijdens het in- en ontschepen is het dragen van een mondmasker verplicht. De Holland America Line zal elke gast aan boord voorzien van een dubbel-laags stoffen mondmasker. Het is ook toegestaan om uw eigen mondmasker mee te nemen. Houd er rekening mee dat gezicht schermen niet zijn toegestaan als vervanger voor het mondmasker. Deze vereisten zijn ingevoerd om de gezondheid van de gasten en bemanningsleden aan boord te beschermen. 

Op de hoogte blijven

Ontvang regelmatig informatie, nieuws en updates betreft onze cruisevakanties.

Op de hoogte blijven van onze cruisedeals?

Laat uw e-mailadres achter en ontvang als eerst de laatste nieuwtjes, cruises met dialyse en onze zorgcruises.

* verplicht veld
Aanhef *
Interesse
Akkoordgeving

Hartelijk dank, u bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest