. Cruisepartners van Carias Zorg op Zee

Cruise partners

Een vakantie aan boord van een cruiseschip van de Holland America Line biedt goede mogelijkheden voor iedereen met een zorgbehoefte. De sleutel voor een ontspannen en goed verzorgde vakantie ligt bij de keuze in rederij en schip. De Holland America Line is een degelijke rederij die goede, veilige en ruim toegankelijke hutten kan aanbieden voor alle personen met een mobiliteitsbeperking of een bepaalde zorgbehoefte.

 

 

Lees meer over Holland American Line

Dankzij dit liftsysteem was het ook voor passagiers die gebonden waren aan een rolstoel op tenderbestemmingen mogelijk om aan land te gaan. Tegenwoordig is dit speciaal liftsysteem aan boord van 13 schepen van deze rederij aanwezig. De Holland America Line is altijd vooruitstrevend geweest in het bedenken van praktische oplossingen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Elk nieuw schip en elke keer dat een schip wordt gerenoveerd, wordt het zorgvuldig ontworpen met het oog op toegankelijkheid.

Alle cruiseschepen van de Holland America Line hebben rolstoeltoegankelijk hutten, maar de schepen van de Signature klasse (ms Nieuw Amsterdam en het ms Eurodam) en Vista klasse (ms Zuiderdam, ms Westerdam, ms Noordam en ms Oosterdam) hebben de meeste met 30 en 28 aangepaste hutten per schip. Hierdoor heeft u een ruime keuze in elke categoriesoort. De rolstoeltoegankelijke hutten hebben allen douches, de badkamer zelf is toegankelijk voor uw rolstoel. De douche heeft een verstelbare handdouche en stevige leuningen. Er zijn zelfs hutten met een privé balkon waarbij u met uw rolstoel toegang heeft tot uw eigen balkon. Bij de Holland America Line kunt u bij reservering extra faciliteiten opvragen, zoals een verhoogde toiletbril.

Holland America Line is ook geschikt voor personen met gehoorproblemen of een visuele handicap. De schepen hebben speciale kits, die bij reservering besteld kunnen worden met apparatuur voor visuele alarmen en versterkte telefoons voor in de hut en draagbare versterkers voor in de show lounge. De Explorations Cafe heeft een grote innovatie, t.w. Window-Eyes, een software applicatie die tekst op het internet voorleest aan de gasten met een visuele handicap. Bovendien zijn alle gemeenschappelijke ruimtes per rolstoel te bereiken.

MSC Cruises biedt u een ongeëvenaarde authentieke Italiaanse cruise ervaring.Wanneer u aan boord stapt, herkent u de smaakvolle inrichting, die veelal uit Italiaans marmer bestaat met aankleding van messing en hout.

Alle cruiseschepen van MSC Cruises (met uitzondering van de MSC Melody) beschikken over rolstoeltoegankelijke hutten. Daarnaast zijn alle openbare ruimtes, liften en restaurants volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In het casino en het theater zijn speciale rolstoelplaatsen beschikbaar.

Lees meer over MCS Cruises

De MSC Splendida, MSC Fantasia en MSC Divina hebben  43/45 rolstoeltoegankelijke hutten. DeMSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra en MSC Musica hebben ieder 17 aangepaste hutten aan boord.  De MSC Opera, MSC Lirica, MSC Sinfonia en MSC Armonia hebben 4/5 rolstoeltoegankelijke hutten. Deze hutten hebben allemaal een douche, die toegankelijk zijn voor uw  rolstoel ,  met een opklapbare douchestoel, handgrepen en in hoogte verstelbare douchekop.  Op het toilet zijn een toiletverhoger en handgrepen aanwezig.  Op  deze schepen is de spa is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Speciale diëten

Volgt u een bepaald dieet of bent u vegetarisch? MSC Cruises houdt hier rekening mee.  Daarnaast zijn er speciale gerechten, passend bij diverse diëten. Let op: dit moet tijdens uw boeking aangevraagd en herbevestigd worden.
Op een aantal schepen van MSC Cruises (MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Musica en MSC Orchestra) kunnen gasten in de restaurants een glutenvrij gerecht bestellen.  Op de  MSC Lirica, MSC Opera, MSC Sinfonia, MSC Armonia en MSC Melody kunnen gasten voorverpakte gluten-vrije producten als snacks, koekjes, croissants en muffins verkrijgen.

Blinden en slechtzienden

Op de schepen van MSC Cruises zijn de hutten en suites, restaurants en lounges ,waar mogelijk, voorzien van  opschriften in braille.
Er zijn opschriften in braille:

  • Op de deuren van de hutten
  • Op trapleuningen op de overlopen
  • Op de bedieningsknoppen van de liften
  • Op de bewegwijzering in de passagiersgangen

Naast braille zijn in de liften ook stemsignalen beschikbaar.

Doven en slechthorenden

Op verzoek zijn audio kits verkrijgbaar. Elk kit bestaat uit een koffer, gevuld met apparatuur die dove of slechthorende gasten helpen. Via lichten en trillingen worden ze op de hoogte gebracht wanneer de wekker afgaat, wanneer er iemand aanbelt, wanneer de telefoon gaat en vanzelfsprekend wanneer het brand- en evacuatiealarm van het schip weerklinkt. Bovendien zijn er ook persoonlijke en draadloze versterkers voor gebruik in de theaters en lounges verkrijgbaar.  Ook hiervoor geldt dat dit bij boeking aangevraagd dient te worden.
De liften zijn uitgerust met lichtsignalen.

Norwegian Cruise Line was de eerste rederij die de wereld kennis liet maken met het concept “Freestyle Cruising”. Met Freestyle Cruising kunnen reizigers zelf kiezen wat hun ideale manier van vakantie vieren is.

Of het nu een luie vakantie wordt of juist een avontuurlijke. Of u nu van formele diners houdt of juist van informele avonden met een vrije keuze in het tijdstip, dat u iedere avond wilt gaan dineren.

Lees meer over Norwegian Cruise Line

Deze innovatieve, nieuwe manier van cruisen heeft veel nieuwe passagiers aan boord van een cruiseschip weten te krijgen en is sindsdien (deels) overgenomen door enkele andere rederijen.

Alle schepen van Norwegian Cruise Line hebben rolstoeltoegankelijke hutten aan boord. De Norwegian Epic, Gem, Jade en Pearl hebben de meeste rolstoeltoegankelijke hutten: 27.

Aan boord van alle elf schepen van Norwegian Cruise Line zijn de speciale rolstoeltoegankelijke hutten voorzien van verhoogde bedden, kledingkasten met een verstelbaar rek voor de hangkleding en extra brede deuren. De badkamer is voorzien van een douche met een douchestoel en handgrepen. Zowel naast de bedden als in de badkamer zijn voorzieningen getroffen voor alarmering.
De Norwegian Epic, Gem, Jade, Pearl en Pride of America hebben ook liften bij de jacuzzi, zodat ook gasten met een mobiliteitsbeperking van deze faciliteit kunnen genieten.

Doven en slechthorenden

Voor gasten die doof of slechthorend zijn, biedt Norwegian Cruise Line verschillende technische faciliteiten. Aan boord van de Norwegian Sky, Sun en Pride of America zijn hutten aanwezig met een visueel waarschuwingssysteem, dat u waarschuwt als er iemand klopt aan de deur, als de telefoon rinkelt en uiteraard wanneer er een algemeen alarm gaat. Op de overige schepen is een draagbare kit aanwezig met apparatuur voor visuele waarschuwingen. Aan boord van de Norwegian Dawn, Gem, Jade, Jewel, Pearl, Star en de Pride of America zijn draagbare versterkers aanwezig voor gebruik in het grote theater.

Blinden en slechtzienden

Voor gasten die blind of slechtziend zijn, hebben de schepen van Norwegian Cruise Line bij de liften en bij de deuren van de hutten bordjes met de cijfers in braille.

Costa Cruises

Cruisen in Italiaanse stijl! Geniet van ‘La Dolce Vita’ zoals alleen Italianen dat kunnen en proef de heerlijke Italiaanse espresso of cappuccino. Hoe u uw cruise vakantie ook wilt invullen, aan boord van de schepen van Costa Cruises zullen ze er alles aan doen om u in de watten te leggen.

Uiteraard ook alle passagiers met een handicap of beperking. Alle schepen van Costa Cruises  – met uitzondering van de Costa Marina – hebben rolstoeltoegankelijke hutten.

Lees meer over Costa Cruises

De Costa Serena en Costa Pacifica hebben de meest toegankelijke hutten met in totaal 29 stuks, gevolgd door de Costa Fortuna en de Costa Magica met 27.  De hutten zijn beschikbaar in verschillende categorieën waardoor u een ruime keuze heeft in de gewenste ligging van de hut (binnen- of een buitenhut, laag in het schip of juist hoog).  In de hutten zijn de kledingkasten voorzien van verlaagde legplanken en een verstelbaar rek voor de hangkleding. De badkamers hebben een douche waar u met de rolstoel in kunt komen met handgrepen, een opklapbaar douchestoel en een verstelbaar douchekop.  Verder is er een verlaagde wastafel en kunt u op verzoek een verhoogde wc-bril krijgen.

De cruiseschepen van Costa Cruises hebben speciale toegankelijke plaatsen in de theaters en in de restaurants voor mensen die in een rolstoel zitten.  Voor alle passagiers met een speciale zorgbehoefte wordt er aan het begin van iedere cruise een informatie bijeenkomst gehouden door de Guest Relation Manager. Tijdens deze bijeenkomst worden de meest relevante informatie met u doorgenomen.

Blinden en slechtzienden

Costa Cruises heeft voorzieningen getroffen die speciaal bedoelt zijn voor passagiers met een visuele handicap. In de liften en bij de deuren van de hutten zijn in braille de nummers weergegeven aan boord van de Costa Atlantica, Costa, Deliziosa, Fortuna, Luminosa, Magica, Mediterranea, Pacifica en Serena.  Algemene informatie en de informatie over de  veiligheidsprocedures aan boord van het schip kunt u krijgen bij de receptie en via een speciaal tv-kanaal in uw eigen hut. En aan boord van de nieuwere schepen (Costa Atlantica, Fortuna, Luminosa, Magica, Mediterranea, Pacifica, Serena en Victoria), worden in de liften het deck via een box hoorbaar genoemd.

Slechthorenden

Voor gasten die slechthorend zijn kunnen in de hutten speciale kits worden geleverd. In het theater zijn draagbare versterkers te verkrijgen zodat u optimaal van de show kunt genieten.

Aida Cruises

Aida Cruises zal u een onvergetelijke reis bieden. Aan boord van een Aida schip zult u zich meteen thuis voelen. Er zijn vele faciliteiten waar u gebruik van kan maken. Aida cruises heeft hutten voor alle doelgroepen. Zo zijn er familiehutten, 1-persoonshutten en aangepaste hutten voor rolstoelgebruikers.

Bekijk aangepaste hutten van Costa Cruises

Bekijk hier onder wat voor soort aangepaste hutten de Aida Blu heeft. Dit is slechts een selectie van het aantal aangepaste hutten.

Hut met zeezicht (hut 4122)

Hut met zeezicht (hut 4222)

Hut met zeezicht (hut 4134)

Binnenhut (hut 4463)

Binnenhut (hut 4362)

Binnenhut (hut 4361)

Binnenhut (hut 4353)

 

 

 

Specialist in aangepaste cruisevakanties

Individuele toegankelijke reizen, begeleide zorg- of groepsreizen.

Neem voor reserveringen contact met ons op.

 

Op de hoogte blijven

Ontvang regelmatig informatie, nieuws en updates betreft onze cruisevakanties.

Op de hoogte blijven van onze cruisedeals?

Laat uw e-mailadres achter en ontvang als eerst de laatste nieuwtjes, cruises met dialyse en onze zorgcruises.

* verplicht veld
Aanhef *
Interesse
Akkoordgeving

Hartelijk dank, u bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest