. Over dialysecruises algemeen | Carias zorg op Zee

Over dialysecruises

Samen met Dianet

Carias – Zorg op Zee heeft een uniek samenwerkingsverband met de Nederlandse dialyse organisatie Dianet.

 

Wat kunt u verwachten?

Dianet verzorgt de dialyse-behandelingen aan boord in een daarvoor aangepaste behandelruimte, onder begeleiding van een specialistisch team. Aan boord is een dialyseruimte ingericht, waar u meerdere malen per week gedialyseerd wordt. Buiten de dialysetijden bent u vrij om te genieten van uw cruise-vakantie en de prachtige bestemmingen. Carias – Zorg op Zee biedt professionele reisleiding aan boord, waar u terecht kunt met uw vragen en advies over bijvoorbeeld excursies.

 

Verpleegkundig team en dialyse

Dianet is als gespecialiseerd ziekenhuis verantwoordelijk voor de dialyse, de materialen en de aanwezigheid van een ervaren specialistisch dialyseverpleegkundig team. De dialyse wordt tijdens de reis meerdere malen gedurende enkele uren uitgevoerd. U wordt van tevoren geïnformeerd over de dialysetijden en zorgt zelf voor dialyse voor en na de reis. Uiteraard wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van u als gast.

Aan boord wordt gedialyseerd met een Nikkiso (DBB-05). Tijdens de dialyse zit u op een dialysestoel. Dialyse op een bed is alleen mogelijk op aanvraag. De verpleegkundigen voeren de dialyse uit en bieden hulp bij problemen die met de dialyse of met het dialyseren te maken hebben. Het team is 24/7 bereikbaar. M.b.t. speciale dialyse-gerelateerde medicatie worden vooraf afspraken gemaakt. De verpleegkundigen bieden geen algemene verpleegkundige zorg of andere specialistische verpleegkundige zorg, anders dan dialyse.

Er is een arts aan boord, een nefroloog is bereikbaar aan de wal. Uiteraard kan het team 24/7 contact opnemen met een nefroloog aan land, indien noodzakelijk. Er zal in dergelijke gevallen nauw worden samengewerkt met de scheepsarts, welke de eindverantwoordelijkheid heeft bij medische calamiteiten en bevoegd is te beslissen of de passagier naar een ziekenhuis overgebracht dient te worden.

Hoe kan ik boeken?

De cruise wordt georganiseerd door Carias – Zorg op Zee, onderdeel van Dock C CruisePartners. Carias werkt nauw samen met Dianet. Aanmelding voor deze cruise kan via Carias – Zorg op Zee (telefonisch, per email of via de website).

Bij boeking worden de wensen met betrekking tot de hut en de van toepassing zijnde reissom met u besproken. Ook registreert Carias – Zorg op Zee uw persoonlijke gegevens, zoals volledige naam, geboortedata en adresgegevens. Daarbij vraagt Carias ook wie uw nefroloog is, in welk centrum u dialyseert en hoe vaak. Wij gaan er vanuit, dat u uw aanmelding heeft overlegd met uw nefroloog en dat u ‘fit to travel’ bent op het moment van boeken. Tevens adviseren wij u altijd te beschikken over een goede annuleringsverzekering. Desgewenst kan Carias – Zorg op Zee u hierbij assisteren.

Vervolgens ontvangt u de boekingsbevestiging en factuur. Enkele weken voor vertrek neemt de nefroloog van Dianet contact op met uw eigen nefroloog om uw actuele situatie te bespreken en de dialyses door te nemen. De nefroloog moet een positieve beoordeling afgeven. Het dialyseschema wordt eveneens besproken met uw dialysecentrum, dit kan tijdens de cruise afwijken van uw gebruikelijke schema.

Twee weken voor vertrek wordt het schema bekend. Wijzigingen kunnen met het team aan boord worden overlegd. De dialysebehandelingen zelf worden via Dianet en uw zorgverzekering afgerekend.

Contactformulier

  Thuiszorg

  Hebt u een mobiliteitsbeperking of andere speciale zorgbehoefte, naast uw benodigde dialyses? Tijdens de cruises is een verpleegkundig en verzorgenden team mee om u, indien gewenst, te assisteren met douchen, aankleden of andere medische zorg. Vraagt u naar de mogelijkheden.

  Hermodialyse en peritoneale dialyse

  In de dialyseruimte wordt hemodialyse uitgevoerd. Bent u PD patiënt, dan kunt u ook gebruik maken van het dialyseteam. De dialyseverpleegkundigen helpen u graag bij het voorbereiden van uw dialyse en staat bovendien bij vragen tot uw beschikking.

  Met vriendelijke groet,
  Team Carias – Zorg op Zee

   

   

   

  Specialist in aangepaste cruisevakanties

  Individuele toegankelijke reizen, begeleide zorg- of groepsreizen.

  Neem voor reserveringen contact met ons op.

   

  Op de hoogte blijven

  Ontvang regelmatig informatie, nieuws en updates betreft onze cruisevakanties.

  Op de hoogte blijven van onze cruisedeals?

  Laat uw e-mailadres achter en ontvang als eerst de laatste nieuwtjes, cruises met dialyse en onze zorgcruises.

  * verplicht veld
  Aanhef *
  Interesse
  Akkoordgeving

  Hartelijk dank, u bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

  Pin It on Pinterest