. Toegankelijke Cruise Alaska - Carias - Zorg op Zee

Toegankelijke Cruise Alaska

 

Verken de wildernis van Alaska tijdens een cruise vanuit Vancouver

Ongerepte natuur en avontuur wachten op u in het prachtige Alaska. Geniet van uitzicht op imposante bergen met besneeuwde toppen, bewonder majestueuze gletsjers en spot walvissen of zeehonden.

Vaar door de prachtige Tracy Arm Inlet en Glacier Bay en bezoek de traditionele plaatsen Juneau, Skagway en Ketchikan, waar u onder andere historische goudmijnen kunt bezoeken, een rit kunt maken over de White Pass & Yukon Route Railroad en van alles kunt leren over de authentieke Indiaanse cultuur.

En of u nu binnen in de lounge zit of op het dek in de open lucht: u zult iedere minuut genieten van het adembenemende uitzicht!

Het schip de Koningsdam van de Holland America Line is volledig rolstoeltoegankelijk en biedt rolstoelaangepaste hutten in verschillende categorieën. Op aanvraag is bij het Lido-zwembad een tillift beschikbaar.

Elke aanleghaven tijdens deze cruise biedt rolstoeltoegankelijke excursies. We informeren u graag hierover!

Vancouver & Ketchikan

De prachtige stad Vancouver in het Zuidwesten van Canada vormt vaak het beginpunt van uw cruise naar Alaska. Van hieruit vertrekt het schip naar Ketchikan waar u ’s werelds grootste collectie totempalen, indrukwekkende getuigenissen van tradities en gewoonten van inheemse Indianen vindt. 

Juneau & Skagway, het land van de goudzoekers

Meer in het noorden ligt Juneau. Hier liggen gletsjers en bossen dicht bij elkaar en smelten samen in een unieke natuurlijke omgeving. In Skagway herinneren de mooi gerestaureerde huisjes aan de tijd van de goudkoorts in de 19e eeuw. Goudmijnwerkers vindt u hier vandaag de dag niet meer, maar wel de vele herinneringen aan de pioniersgeest van die tijd. Een spectaculair gezicht is de enorme Sawyer gletsjer, die terecht wordt beschouwd als de mooiste gletsjer in Alaska.

Het reisschema

Bekijk hieronder het dag-tot-dagprogramma van deze toegankelijke cruise.

Dag 1 - Vertrek

Amsterdam – Vancouver 

Vandaag begint uw reis naar het prachtige Alaska! U vliegt met KLM non-stop in ca. 9,5 uur van Amsterdam naar Vancouver, waar u dezelfde dag nog arriveert. Een aangepast transfer brengt u naar het hotel waar u twee nachten zult verblijven in een rolstoelaangepaste kamer.

 

Dag 2 - Vancouver

  Vancouver 

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid Vancouver te verkennen. We geven u graag leuke tips over de toegankelijkheid van de stad.

 

Dag 3 - Vancouver

Varen onder de Lions Gate Bridge op weg naar het Alaska avontuur

In de ochtend heeft u nog vrije tijd in Vancouver. De inscheping is na lunchtijd. Nadat u bent ingecheckt in uw toegankelijke hut vertrekt de Koningsdam om 16:30. Het schip vaart onder de Lion’s Gate Bridge door en u ontdekt de indrukwekkende Inside Passage.

 

Dag 4 - Dag op zee

Inside passage

Nadat u hebt genoten van een heerlijk ontbijt in een van de mooie restaurants aan boord, steekt u Alaska’s Inside Passage over. De Inside Passage is een prachtige vaarroute tussen Prince Rupert en Port Hardy. U vaart langs prachtige fjorden en langs de mooiste baaien van Canada. Ook hebt u de kans om enkele van Alaska’s meest iconische wilde dieren te zien, zoals bultruggen en orka’s die langs het schip zwemmen, zeearenden die hoog boven uw hoofd vliegen of met geluk zelfs bruine beren die de kustlijn afstruinen.

 

Dag 5 - Juneau

Juneau – Walvis spotten

In de ochtend vaart de Koningsdam langs het Tracy Arm-Fjord, waar u kunt genieten van een geweldig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, watervallen en aan de zeekust gelegen gletsjers.

In de middag legt het schip aan in Juneau, de mooiste en meest afgelegen staatshoofdstad in de Verenigde Staten. Juneau is omgeven door water, bossen en bergen. Deze stad is goed op eigen gelegenheid te bezoeken. Met het historisch centrum tegen de bergen van Mt. Juneau en Mt. Roberts, smalle straatjes en een bedrijvige waterkant is Juneau echt een parel om te bezoeken!

Het schip vertrekt pas weer om 22:00 uur, dus u hebt alle tijd om bijvoorbeeld te winkelen of lekker verse vis te eten op een terras aan de kust.

In Juneau zijn verschillende rolstoelaangepaste excursies mogelijk, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een oude goudmijn of aan het Mendenhall Glacier Visitor Centre. Houdt u wel van wat avontuur dan kunt u ook een spectaculaire rondvaart boeken om walvissen te spotten.

 

Dag 6 - Skagway

Skagway – White Pass railroad

Vandaag arriveert u om 07.00 uur in Skagway en vertrekt u weer om 20.00 uur, een hele dag de tijd om erop uit te gaan.

Skagway, een iconische stad uit de 19e eeuw, is nog steeds ondergedompeld in de goudkoorts geschiedenis. Op het hoogtepunt van de Klondike Gold Rush diende de havenstad Skagway als de primaire toegangspoort naar de legendarische goudvelden en groeide snel uit tot Alaska’s grootste nederzetting. U kunt hier een bezoek brengen aan het Klondike Gold Rush National Historical Park, met verschillende interessante tentoonstellingen en rolstoeltoegankelijke wandelpaden.

Skagway is een geweldige plek om te winkelen en of lekker uit eten te gaan in een van de leuke restaurants die vers gevangen vis serveren.

In Skagway zijn verschillende rolstoelaangepaste excursies mogelijk, zoals bijvoorbeeld een rit naar de Klondike Highway of een onvergetelijke rit over de White Pass & Yukon Route Railroad. Meer excursiemogelijkheden op aanvraag, we helpen u graag.

 

Dag 7 - Glacier Bay, dag op zee

Glacier Bay – Dag op zee

Vandaag vaart u door het Glacier Bay Nationaal park, met de serene grootsheid van besneeuwde en beboste bergen die de kust bepalen is dit één van de meest indrukwekkende landschappen ter wereld. Houd uw verrekijker en camera bij de hand terwijl je door Glacier Bay vaart naar de 1,6 kilometer brede Margerie-gletsjer, waar je de kans krijgt om het afkalven van het ijs te zien. Er zijn veel wilde dieren in Glacier Bay, dus zorg ervoor dat je voorbereid bent. Je weet namelijk nooit wanneer je de staart van een bultrug uit het water ziet komen, of een eenzame bruine beer op het winderige strand ziet ronddwalen.

Dag 8 - Ketchikan

   Ketchikan

Vandaag  bent u in Ketchikan, een historische stad die het epicentrum is van de zalmvisserij. In Creek Street kunt u rondkijken in verschillende winkels met souvenirs en lokaal handwerk, of een bezoek brengen aan het Dolly’s House Museum uit het goudkoortstijdperk.

Een bezoek aan het Saxman Native Village, waar het Saxman Totem Park ligt, is een van de activiteiten waaraan u tijdens een rolstoelaangepaste excursie kunt deelnemen. Het traditioneel Native American Village is er trots op zijn torenhoge totems te behouden die de Tlingit- en Zuidoost-Alaska-cultuur vertegenwoordigen.

Verschillende andere toegankelijke excursies zijn tegen betaling mogelijk, zoals bijvoorbeeld een Krab excursie inclusief maaltijd of een rondvaart door het Misty Fjord.

 

Dag 9 - Dag op zee

   Dag op zee

Op deze laatste cruisedag vaart u weer in Alaska’s Inside Passage, een beschermd web van waterwegen met gletsjerfjorden en regenwouden zoals Misty Fjords National Monument en het Glacier Bay National Park & Preserve. Bultruggen, orka’s, bruine beren en Amerikaanse zeearenden zijn enkele van de vele diersoorten die u vandaag kunt tegenkomen

Dag 10 - Vancouver

  Vancouver

U eindigt uw cruise weer in Vancouver, waar de Koningsdam om 07.00 uur arriveert.

De terugvlucht met KLM vertrekt van Vancouver Airport om ca. 17:50 uur.

 

 

Dag 11 - Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Uw vlucht met de KLM komt om ca. 12:05 uur aan in Amsterdam

Koningsdam

Het schip

De Koningsdam is een van de nieuwere schepen van Holland America Line. Het schip is eigentijds en licht ingericht met vloeiende lijnen, met overal een mix van elegantie en nautische traditie uit de 21e-eeuw. Het schip beschikt over innovatieve diner- en entertainmentopties. Ga naar B.B. King’s Blues Club voor Memphis R&B, geniet van visueel verbluffend entertainment op de World Stage, of luister naar klassieke hits bij Billboard Onboard. Er is veel te zien en te doen op Koningsdam, de eerste van de cruiseschepen in de Pinnacle-klasse van Holland America Line.

Het schip de Koningsdam van de Holland America-lijn biedt is volledig toegankelijk en biedt rolstoeltoegankelijke hutten in verschillende categorieën. Deze aangepaste hutten hebben brede binnen- en buitendeuren en rolstoeltoegang aan beide zijden van het bed. De aangepaste badkamer beschikt over een onderrijdbare douche met handgrepen en een opklapbaar douchezitje aan de muur en een toilet met een vaste beugel aan de muur.

Ook beschikt de Koningsdam over een tillift bij het zwembad. 

 

Faciliteiten

✔ Buffetrestaurant ✔ Casino ✔ Fotograaf
✔ Spelletjeskamer ✔ Bibliotheek ✔ Sportveld
✔ Bars ✔ Discotheek ✔ Internetcafé
✔ Theater ✔ Wasservice ✔ Fitnessruimte
✔ Kapper ✔ Sauna ✔ Spa

 

Toegankelijke hutten

Binnenhut

Grootte:
13-20 m²
2 bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed)

Voorzieningen:

Rolstoelaangepaste badkamer
Haardroger
Kluisje
Minibar
TV
DVD-speler

Buitenhut

Categorie: C
Grootte:
16 – 26 m²
2 bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed)

Voorzieningen:

Rolstoelaangepaste badkamer
Haardroger
Kluisje
Minibar
TV
DVD-speler

 

Balkonhut

Categorie:  VH – VA – V
 
Grootte:
21 – 39 m²
2 bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed)
Zithoek
Privé-balkon en ramen tot plafond
 
 
Voorzieningen:
Rolstoelaangepaste badkamer
Haardroger
Kluisje
Minibar
TV
DVD-speler
Suite

Categorie: SA – A
Grootte:
24 – 33 m²
2 bedden (samen te voegen tot 1 queensize bed)
Zithoek
Privé-balkon en ramen tot plafond
 
 
Voorzieningen:
Rolstoelaangepaste badkamer
Haardroger
Kluisje
Minibar
TV
DVD-speler

Reissom en vertrekdata

Vertrekdata:
26 April 2025
3, 10, 17, 24, 31 Mei 2025
7, 14, 21, 28 Juni 2025
5, 12, 19, 26 Juli 2025
9, 16, 23, 30 Augustus 2025
6, 13, 20, 27 September 2025

Indicatie reissom:
2-Pers. rolstoeltoegankelijke binnenhut: € 3.125,-  p.p.

De prijzen van deze reis verschillen per vertrekdatum en zijn op aanvraag.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen voor de aangepaste cruise Alaska

Heeft u belangstelling voor deze geweldige cruise naar Alaska. Vul dan onderstaand offerte aanvraagformulier zo volledig mogelijk in. 

Als wij uw offerte aanvraag hebben ontvangen, zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om uw condities en de wensen door te nemen. Vervolgens sturen wij u vrijblijvend een offerte met de mogelijkheden.

Have-it-All

Het is mogelijk om vooraf het Have-it-All arrangement bij uw cruise bij te boeken voor € 455,– p.p.

Bij dit arrangement ontvangt u:

– Het Signature-drankenpakket *
– Diners in een specialiteitenrestaurant **
– Excursie korting ***
– Wi-Fi surfpakket ****
–  Fooien *****

* Het Signature drankenpakket heeft een dagelijkse limiet van 15 drankjes, waarin alle drankjes zijn inbegrepen met een prijs van $11,00 of lager. Het drankenpakket is inclusief niet-alcoholische dranken zoals frisdranken en koffiespecialiteiten. Gasten kunnen één drankje tegelijk bestellen en moeten 21 jaar of ouder zijn voor alcoholische drankjes. Delen is niet toegestaan.

** Éen diner in een specialiteitenrestaurants, keuze uit de Pinnacle Grill of het Tamarind.

***De aanbieding voor landexcursies. Eén excursie korting ter waarde van US$ 100,– voor een excursie van eigen keuze tijdens het cruisegedeelte. 

***Wifi Surf pakket
Surf op het web, bekijk sociale media, controleer de e-mail en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Al het internetgebruik aan boord is onderworpen aan de standaardbeleidslijnen van Holland America Line die het browsen van sommige sites kunnen beperken vanwege netwerkbeveiliging en bandbreedtegebruik.

*****Prepaid Crew Appreciation is een dagelijks bedrag per gast dat volledig wordt betaald aan Holland America Line bemanningsleden om hun inspanningen te erkennen. (vooruit betaalde fooien)

Dit arrangement kan enkel voor alle deelnemers per hut worden bijgeboekt.

Wat is inbegrepen tijdens deze cruisereis:

 • Vliegreis Amsterdam – Vancouver retour per KLM incl. bagage
 • Luchthavenbelasting
 • Twee overnachtingen in Vancouver o.b.v. logies
 • Transfers
 • 8-daagse cruise op basis van volpension
 • Havengelden
 • Uitgebreid entertainment
 • Veel recreatievoorzieningen
 • Roomservice
 • Bagagevervoer bij in- en ontscheping
  • = inclusief
  • = exclusief

  Wat is niet inbegrepen tijdens deze cruisereis:

  • Fooien (US$ 17,00 / US$ 19,00 p.p.p.d)
  • Have It All pakket (EUR€ 455,- p.p.)
  • Optionele excursies in Vancouver, Juneau, Skagway en Ketchikan
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Bijdrage Garantiefonds reisgelden (€ 5,- p.p.)
  • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
  • Reserveringskosten € 35,- per boeking

  Benodigde grensdocumenten

  Paspoort
  Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugreisdatum.

  ESTA-regeling
  Voor deze reis is de ESTA-regeling van toepassing. U moet een ESTA-reistoestemming (voor verblijf van maximaal 90 dagen in de V.S.) hebben. De kosten voor de ESTA aanvraag bedragen US$ 21 per persoon.

  eTA-regeling

  Voor Canada moet u een eTA-reistoestemming hebben. Deze electronische reistoestemming kunt u uitsluitend online aanvragen. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht bedragen CAN$ 7,– en kunt u per creditcardbetaling voldoen.

  Beleef de perfecte vakantie met Carias – Zorg op Zee

  Uw specialist en adviseur in toegankelijke cruisevakanties

  Hebt u vragen over een cruise? Stuur ons dan een mailtje, bel ons of vul onderstaand contactformulier in. U bent ook harte welkom om langs te komen op ons kantoor in Amersfoort. Maak hiervoor dan wel een afspraak, zodat we alle tijd voor u kunnen nemen.

   Op de hoogte blijven

   Ontvang regelmatig informatie, nieuws en updates betreft onze cruisevakanties.

   Op de hoogte blijven van onze cruisedeals?

   Laat uw e-mailadres achter en ontvang als eerst de laatste nieuwtjes, cruises met dialyse en onze zorgcruises.

   * verplicht veld
   Aanhef *
   Interesse
   Akkoordgeving

   Hartelijk dank, u bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

   Pin It on Pinterest

   Delen

   Deel deze cruise met je vrienden!