. Dialysecruise weblog naar de Baltische Staten | Carias Zorg op Zee

Dialysecruise naar St. Petersburg mei 2018

Het zal je maar overkomen…ingeloot worden om te mogen werken als dialyseverpleegkundige tijdens een cruise. THD verpleegkundige Geja Klein Hazelbroek en CHD verpleegkundige Ingrid de Blieck mochten dit keer mee om een 14 daagse cruise te begeleiden. Wat een fantastische kans!

Op zondag 20 mei waren TD collega’s Connie en Jeroen samen met logistiek medewerker Stuart in alle vroegte aan boord van het ms Koningsdam om de voorbereidende werkzaamheden (de dialysemachines, waterinstallatie en het logistieke deel) te doen. Terwijl zij bezig waren met de laatste testen kwamen Geja en Ingrid aan boord

Ontscheping

Rond 16.45 uur gingen de trossen los, en werd het ms Koningsdam, onder luid gejoel en applaus van mensen die deze mooie warme zondag met een bootje op de Amstel varen, uitgezwaaid. De sfeer zat er natuurlijk direct in, wij waren bijna vergeten dat het voor ons geen ‘echte’ vakantie is!

Deze zondag stond de kennismaking met de patiënten gepland, iedereen genoot deze namiddag van het prachtige weer, de welkomstcocktail en een prachtige zonsondergang.

Eerste dialyse

Op maandag 21 mei startten we de eerste dialyses, de dialysegasten hadden er zin in!  En wij natuurlijk ook, het is een heel bijzondere plek om ons mooie beroep te mogen uitoefenen.

De dagen wisselen zich af met dialyse, vrije tijd om van boord te kunnen, het bezoeken van o.a. Kopenhagen, Tallin, Helsinki, Stockholm, Warnemunde en St. Petersburg, Kiel en Arhus, genieten van het vele entertainment aan boord, of gewoonweg genieten op het zonnige dek.

Er waren 4 dialyse gasten die 3 tot 4 x per week gedialyseerd moeten worden. Een dikke pluim voor de TD kanjer; er zijn geen technische problemen geweest!

Vakantiegevoel

De dialysegasten konden het niet vaak genoeg zeggen: wat hebben ze het geweldig gehad tijdens deze cruise met de dialyses aan boord. Er hing een echte vakantiesfeer in de dialyse hut, er werd veel gelachen, er zijn mooie gesprekken gevoerd en er was voldoende tijd om een potje Skip-bo (kaartspel) met patiënten te spelen tijdens de dialyse

Laatste avond

Om deze fantastische cruise met elkaar af te kunnen sluiten, reserveerden wij voor de laatste avond een 10 persoonstafel in één van de vele restaurants aan boord en sloten we de cruise af onder het genot van een mooi glas wijn.

Aan al dat mooie komt natuurlijk ook weer een einde, op zondagochtend 3 juni vaarden we in alle vroegte Amsterdam weer binnen. Natuurlijk ging niemand van boord zonder voor de laatste keer van het ontbijtbuffet te genieten.

Namens alle dialysegasten en natuurlijk ook namens Geja en mijzelf:

Dianet en Carias Zorg op Zee bedankt dat deze samenwerking dialyseren aan boord mogelijk maakt!

Geschreven door: Ingrid de Blieck

 

 

 

Specialist in aangepaste cruisevakanties

Individuele toegankelijke reizen, begeleide zorg- of groepsreizen.

Neem voor reserveringen contact met ons op.

 

Op de hoogte blijven

Ontvang regelmatig informatie, nieuws en updates betreft onze cruisevakanties.

Op de hoogte blijven van onze cruisedeals?

Laat uw e-mailadres achter en ontvang als eerst de laatste nieuwtjes, cruises met dialyse en onze zorgcruises.

* verplicht veld
Aanhef *
Interesse
Akkoordgeving

Hartelijk dank, u bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Delen

Deel deze cruise met je vrienden!