Zorg niveau’s
Hoe wordt uw zorg in kaart gebracht?
Bij boeking van een reis wordt allereerst in kaart gebracht welke zorg u tijdens uw reis nodig heeft.
Daarbij wordt gekeken naar uw thuissituatie en de zorg die u thuis krijgt van bijvoorbeeld thuiszorg. Bovendien wordt uw mobiliteit beoordeeld en wordt besproken welke hulpmiddelen (rolstoel, scootmobiel etc. ) u gebruikt en eventueel meeneemt. Vervolgens wordt gekeken of de zorg, die u thuis heeft, ook aan boord geleverd kan worden. Gemaakte afspraken over de verzorging en verpleging aan boord, worden vastgelegd in een aparte overeenkomst, die u afsluit met de zorgverlenende organisatie op uw cruise. Afhankelijk van het zorgniveau is er één verpleegkundige aan boord, aangevuld met andere zorgmedewerkers.
Heeft u één-op-één begeleiding nodig, dan kunnen wij dit aanbieden tegen extra betaling, maar u kunt natuurlijk ook zelf een begeleider of familielid meenemen. Uw begeleider of partner kan nauw samenwerken met ons begeleidingsteam voor noodzakelijke verpleegkundige handelingen.
Lichte zorg
(Eén begeleider op 2 à 3 gasten)
Voor reizigers met een lichamelijke of mobiliteitsbeperking of niet -aangeboren hersenletsel. U bent in staat zich zelfstandig voort te bewegen, hetzij lopend, hetzij met gebruik van een handbewogen of elektrisch hulpmiddel (of met hulp van een valide reisgenoot). Bepaalde aanpassingen in uw hut en het programma zorgen ervoor dat u zich zelfstandig (of eventueel samen met een valide reisgenoot) redt. In de ochtend en avond ontvangt u verpleegkundige hulp of zorg (ADL, douchen, aankleden etc.) Gedurende de dag wordt min of meer zelfredzaamheid verwacht, waarbij in overleg hulp bij de maaltijden, het toedienen van medicatie en toiletgang kan worden afgesproken.
Duwhulp (zowel aan boord als aan land) wordt bij dit zorgniveau niet verleend.
Binnen het team van begeleiders is minimaal 1 verpleegkundige/verzorgende aanwezig. Per 2 à 3 gasten gaat er 1 begeleider mee.
Intensieve zorg
(Eén begeleider op één gast)
Voor reizigers met een lichamelijke of mobiliteitsbeperking of niet -aangeboren hersenletsel. U bent afhankelijk van (duw)hulp om zich voort te bewegen, hetzij lopend, hetzij met gebruik van een handbewogen of elektrisch hulpmiddel. In de ochtend en avond ontvangt u verpleegkundige hulp of zorg (ADL, douchen, aankleden etc.), terwijl u ook overdag en tijdens de bezoeken aan land een beroep op uw verzorgende/verpleegkundige kunt doen voor zorg en verpleegkundige handelingen. Tilliften kunnen helaas niet worden meegenomen. Binnen het team van begeleiders is minimaal 1 verpleegkundige/verzorgende aanwezig. Er wordt geen nachtzorg geboden, maar het team is uiteraard in geval van calamiteiten wel bereikbaar. Houdt u er rekening mee dat elektrische rolstoelen en scootmobielen een maximale afmeting van 130 x 75 cm mogen hebben voor praktisch gebruik aan boord. Deze hulpmiddelen dienen altijd in uw hut opgeslagen te worden (niet in de gangen). Elektrische rolstoelen en scootmobielen kunnen mogelijk niet in elke haven van boord. Zorgbegeleiding: 1 begeleider op 1 reiziger.
Dat er één-op-één begeleiding geboden wordt wil niet zeggen dat er de hele week iemand 24 uur per dag tot uw beschikking staat. Onze zorgmedewerkers werken in teams en helpen elkaar bij de zorg, het kan dus zijn dat uw zorgmedewerker even iemand anders moet helpen of aandacht heeft voor een andere gast. U bent er wel van verzekerd dat er altijd iemand is om u zorg te verlenen of uw rolstoel te duwen. Hebt u een partner die niet rolstoel- en zorgafhankelijk is dan is deze uiteraard van harte welkom om u te vergezellen, hij/zij ontvangt een korting op de reissom als valide reisgenoot.
Hulpmiddelen
Belangrijk om te weten:
Aan boord van het cruiseschip zijn alle dekken en openbare ruimtes per rolstoel en/of rollator goed te bereiken. Op de vloer (zowel in de gangen, openbare ruimtes als in uw hut) ligt vloerbedekking. Voor gasten die gebruik maken van een handbewogen rolstoel wordt dit soms als zwaar ervaren. Ook voor degene die een rolstoel eventueel duwen.
- Aan boord van de cruiseschepen is geen hoog/laag bed aanwezig. De hoogte van de bedden is ca. 65 cm.
- Een passieve en actieve tillift is niet mogelijk. Wanneer u deze nodig heeft kunt u helaas deze cruise niet boeken
- Hebt u hulpmiddelen nodig aan boord, dan moet u deze zelf meenemen naar de terminal. Denkt u hierbij aan eventuele duwrolstoel, toiletverhoger, papegaai, etc.) In uw hut is wel een, aan de muur bevestigd, opklapbaar douchezitje aanwezig met in hoogte verstelbaar handdouche. Het douchezitje heeft geen armleuningen.
- Voor het opladen van elektrische rolstoelen of scootmobiel is het aan te raden zelf een verlengsnoer mee te nemen. Een wereldstekker is niet nodig.
-
Houd u er rekening mee dat er geen noodknop bij het bed aanwezig is. Op het nachtkastje staat een telefoon waarmee u de zorgbegeleiding of receptie kunt bellen.
Wilt u meer weten over de zorgniveau’s neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag met de juiste accommodatie zoeken die past bij uw wensen. Maak vrijblijvend een afspraak met ons.