Zorg niveau’s

Hoe wordt uw zorg in kaart gebracht?

Bij boeking van een reis wordt allereerst in kaart gebracht welke zorg u tijdens uw reis nodig heeft.

Daarbij wordt gekeken naar uw thuissituatie en de zorg die u thuis krijgt van bijvoorbeeld thuiszorg. Bovendien wordt uw mobiliteit beoordeeld en wordt besproken welke hulpmiddelen (rolstoel, scootmobiel etc. ) u gebruikt en eventueel meeneemt. Vervolgens wordt gekeken of de zorg, die u thuis heeft, ook aan boord geleverd kan worden. Gemaakte afspraken over de verzorging en verpleging aan boord, worden vastgelegd in een aparte overeenkomst, die u afsluit met de zorgverlenende organisatie op uw cruise. Afhankelijk van het zorgniveau is er één verpleegkundige aan boord, aangevuld met verzorgenden.

Heeft u één-op-één begeleiding nodig, dan kunnen wij dit aanbieden tegen extra betaling, maar u kunt natuurlijk ook zelf een begeleider of familielid meenemen. Uw begeleider of partner kan nauw samenwerken met ons begeleidingsteam voor noodzakelijke verpleegkundige handelingen.

Zorgniveau 1

(toegankelijke cruises)

Voor reizigers met een lichamelijke of mobiliteitsbeperking of niet -aangeboren hersenletsel die zelfredzaam zijn. U bent in staat zich gedurende 20 minuten zelfstandig voort te bewegen, hetzij lopend, hetzij met gebruik van een handbewogen of elektrisch hulpmiddel (of met hulp van een valide reisgenoot). Bepaalde aanpassingen in uw hut en het programma zorgen ervoor dat u zich zelfstandig (of eventueel samen met een valide reisgenoot) redt. De begeleiders assisteren bij medicatie of het aantrekken van steunkousen. Daarnaast kunt u voor kleine hand- en spandiensten terugvallen op onze ervaren begeleiders. Persoonlijke verzorging (hulp bij douchen, aankleden) en verpleegkundige hulp worden bij dit zorgniveau niet verleend. Per 5 à 6 gasten gaat 1 begeleider mee.

Zorgniveau 2

(Zorgcruises)

Voor reizigers met een lichamelijke of mobiliteitsbeperking of niet -aangeboren hersenletsel. U bent in staat zich gedurende 20 minuten zelfstandig voort te bewegen, hetzij lopend, hetzij met gebruik van een handbewogen of elektrisch hulpmiddel (of met hulp van een valide reisgenoot). In de ochtend en avond ontvangt u verpleegkundige hulp of zorg (ADL, douchen, aankleden etc.) Gedurende de dag wordt min of meer zelfredzaamheid verwacht, waarbij in overleg hulp bij de maaltijden, het toedienen van medicatie en toiletgang kan worden afgesproken. Duwhulp voor een korte tijd is op aanvraag beschikbaar, mits bij boeking aangegeven en mits beschikbaar binnen het team. Binnen het team van begeleiders is minimaal 1 verpleegkundige/verzorgende aanwezig. Zorgbegeleiding: 1 begeleider voor 2 reizigers. 

Zorgniveau 3

(Zorgcruises)

Voor reizigers met een lichamelijke of mobiliteitsbeperking of niet -aangeboren hersenletsel. U bent afhankelijk van (duw)hulp  om zich voort te bewegen, hetzij lopend, hetzij met gebruik van een handbewogen of elektrisch hulpmiddel. U kunt wel op een gewone stoel (bijvoorbeeld in de bus) plaatsnemen. In de ochtend en avond ontvangt u verpleegkundige hulp of zorg (ADL, douchen, aankleden etc.), terwijl u ook overdag en tijdens de bezoeken aan land een beroep op uw verzorgende/verpleegkundige kunt doen voor zorg en verpleegkundige handelingen. Ankerplaatsen voor uw (elektrische) rolstoel zijn soms beschikbaar (op aanvraag). Tilliften kunnen worden meegenomen. Binnen het team van begeleiders is minimaal 1 verpleegkundeige,verzorgende aanwezig. Er wordt geen nachtzorg geboden, maar het team is uiteraard in geval van calamiteiten wel bereikbaar. Houdt u er rekening mee dat elektrische rolstoelen en scootmobielen een maximale afmeting van 130 x 75 cm mogen hebben voor praktisch gebruik aan boord. Deze hulpmiddelen dienen altijd in uw hut opgeslagen te worden (niet in de gangen). Elektrische rolstoelen en scootmobielen kunnen mogelijk niet in elke haven van boord. Zorgbegeleiding: 1 begeleider op 1 reiziger. 

 

Wilt u meer weten over de zorgniveau’s neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag met de juiste accommodatie zoeken die past bij uw wensen. Maak vrijblijvend een afspraak met ons.

 

 

 

Specialist in aangepaste cruisevakanties

Individuele reizen, begeleide zorg of dialysecruises en groepsreizen.

Neem voor reserveringen contact met ons op.

 

Op de hoogte blijven

Ontvang regelmatig informatie, nieuws en updates betreft onze cruisevakanties.

Op de hoogte blijven van onze cruisedeals?

Laat uw e-mailadres achter en ontvang als eerst de laatste nieuwtjes, cruises met dialyse en onze zorgcruises.

* verplicht veld
Aanhef *
Interesse
Akkoordgeving

Hartelijk dank, u bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest